Sommerjobb? eller utnyttelse av ungdommer

Hei!

Har dere opplevd dette at du søker en sommerjobb og det står tydlig at alle skal få svar innen en dato og så hører du ikke en dritt. Jeg opplevde dette på hele 4 jobber i fjor. Jeg synes dette er helt fucka. Altså når en bedrift søker sommer vikarer så kan de i det minste svare når vi ungdommer og unge voksene viser interesse. Altså hvor ofte får ikke vi ungdommer høre at vi bare er en gjeng med idioter som ikke løfter en finger for samfunnet. Vi prøver i det minste, men viss dere som søker oss ikke engang svarer oss så blir det for dumt. Jeg sier ikke at dette gjelder alle bedrifter,men alikevell dere det gjelder skjerp dere! 

Jeg søkte en sommerjobb i fjor og måtte ringe å spørre om de hadde glemt meg. Han jeg snakket med sa at siden jeg ikke hadde hørt noe så hadde jeg ikke fått jobb. Jeg sa at de i det minste kunne sendt ut en mail så ikke jeg som arbeidssøker må ringe å spørre. Da sa han at jeg ikke skulle henge meg opp i hvordan de rekrutterte å at jeg skulle ha en fin sommer UTEN SOMMERJOBB  Så jeg bare tenkte at Stakars de som må jobbe for den bedriften. 

En venn av meg jobbet i denne bedriften og skulle ha en timelønn på 104 kr. Han jobbet mye lengre enn det som er tillat mener jeg, han jobbet fra 08:00 til 23:00 værdag og fikk hele 6700 kr for lite i lønn. Da mener jeg det er utnyttelse av billig arbeidskraft som oss ungdommer. Dette ble etter hvert en politi sak og han fikk tilbake det han manglet og et greit tillegg av bedriften.

Det jeg prøver å si er at dere bør være obs på sommerjobben og ikke finn dere i uordna arbeidstider og for lite lønn. Når dere får lønning så skjekk at lønnen samsvarer med Timelønnen. Dette kan redde dere. De fleste bedrifter er seriøse, men ikke alle så vær obs. Håper dere får en god sommer jobb og tjener godt så dere flotte mennesker/ ungdommer kan unne dere noe dere virkelig ønsker dere.


Bildet er hentet fra gk.no 

Snakkes Klem Frederik <3 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

frederikjj

frederikjj

16, Lillehammer

Hey Ho! Elsker trening, musikk, sminke, hår, mote og tatoveringer. dette er vell det jeg i utganspunktet kommer til og blogge om <3 håper dere liker det <3

https://www.instagram.com/frederikk.jacobsen/ https://www.facebook.com/frederik.jacobsen.125

Kategorier

Arkiv

hits