NEI TIL FRAVÆRSGRENSA!

Hei!

Jeg er litt frustrert over at det innføres en Fravær grense på 10%. Ja Videregående er ikke obligatorisk, men frivillig alikevell synes jeg ikke at det skal innføres en sånn grense. Altså vis en elev har mer en 10% fravær så får ikke eleven karakter på halvåret eller standpunkt, men selvom en elev har vært borte 10% av 100 så er det fult mulig for læreren og sette karakter mener jeg. 

I følge skolestyret på landsbasis så skal dette gjør så vi ungdommer våkner og blir mere skjerpet til og gå på skolen, men det er feil! Dette kan i verste fall utvikle angst hos oss. Vi blir livredde for og bli syke og da få fravær. Mange lærere mener at det er for høyt fravær og det kan stemme, men uansett så synes jeg 10% er og ta i. Kan ta et eksempel hvis 1 elev får en sykdom som kyssesyken eller Psykiske lidelser som kan innebære at en elev er mye borte. Og da når året er slutt så kan det hende at den elven ikke får noen karakterer. Da lurer jeg på hvordan dem har tenkt når det gjelder tilfeller som dette. 

Jeg har ikke mye fravær, men merker selv at jeg er livredd for og få fravær. Denne ordningen kan gjøre sånn at elver møter opp på skolen selvom de er syke og sitter der og får ikke med seg noen ting. Da er det snakk om at det tar lengre tid før de blir friske og da vill de miste mye læring. I verst tenkelige tilfelle så kan det hende at mange blir skeptiske til og starte på videregående fordi de kanskje har høyt fravær på Ungdomsskolen.

Det kommer ikke til og kreves at elven legger frem dokumentasjon på fraværet før det er passert 10% men jeg er sikker på at selv om dokumentasjon framvises så kommer ikke dette til og bli tatt hensyn til. Mange skoler prøvde i 2009 og innføre en sånn grense på 10, 15 eller 20 prosent. 

Så jeg spør hva er det de vill oppnå med dette jo det er mindre fravær, men sånn blir det ikke. Jeg mener at dette kommer til og gjør sånn at vi får angst for og få fravær og i verste fall  droppe ut. 

Er du enig med meg i dette her. Vær så snill og del dette innlegge videre jo flere som er enige desto høyere er sjansen for og få en revurdering på denne såkalte fraværs grensa.

 

5 kommentarer

03.04.2016 kl.12:40

Hvis du er borte fra skolen på grunn av kyssesyken eller lignende får du det fjernet så lenge du har legeerklæring.

Meg

03.04.2016 kl.12:59

tøft

Naboen

03.04.2016 kl.13:02

Har du vurdert å bare stå opp av senga og pelle deg til skolen? Hvor vanskelig kan det være? Jeg kommer aldri for sent eller er borte fra skolen...

14.04.2016 kl.23:38

Du, kjære "naboen" det er faktisk ikke alltid like greit å stå opp og dra seg på skolen og sånt, hvis man sliter!

Jan Skrotnes

24.04.2016 kl.01:01

Det kanskje ikke det letteste i verden å dra seg opp om morgenen, men det skal sies at hvis du ikke klarer det, så kommer du ikke til å ha en jobb altfor lenge. Dette er også litt av grunnen til at de ønsker denne fraværsgrensa.

Skriv en ny kommentar

frederikjj

frederikjj

17, Øyer

Hey Ho! Elsker trening, musikk, sminke, hår, mote og tatoveringer. dette er vell det jeg i utganspunktet kommer til og blogge om <3 håper dere liker det <3

https://www.instagram.com/frederikk.jacobsen/ https://www.facebook.com/frederik.jacobsen.125

Kategorier

Arkiv

hits