Å være ung i 2016

 

Å være ung i 2016 er et helvete

Nå i 2016 sier mange voksene at det er så lett å være ung, men sannheten er at det ikke er det. Vi ungdommer lever under et stadig press i form av skole, venner og jobb/fritidsaktiviteter. Å være ungdom er en stor utfordring det er så my som skjer samtidig som at vi er i ferd med å bli voksene å skal ta egne avgjørelser på mye. Sosialleder er et helvete for mange ungdommer i form av mobbing og hat. I denne teksten skal jeg forklare dere lesere nøyaktig hvordan det er å være ung.

  Sosiale medier er noe de fleste ungdommer bruker, men de sosiale mediene er ikke så uskyldige som mange skal ha det til. Det er det ultimate verktøyet for å mobbe andre. Vi ungdommer opplever en del mobbing og netthets, men noen opplever det mere enn andre. Sosiale medier er noe som hjelper mobberen og si det de mener til folk av den enkle grunn at de føler seg tryggere bak en skjerm. Mange ungdommer begynner å slite psykisk i sånne tilfeller det kommer jeg tilbake til senere.

Men det er ikke bare negativt med sosiale medier. Det er et supert verktøy for oss unge vi bruker det for å komme i kontakt med hverandre og ikke minst holde oss oppdatert. Jeg opplever stadig at foredlere sier stadig at vi ikke har noe sosialt liv siden vi bare sitter på mobilen eller datamaskinen, men det er feil vi gjør mye mer enn å se på en skjerm. Altså for å ta utgangspunkt i Facebook så kan vi følge diverse nyhetssider som Tv2, VG, Dagbladet og mye mer. Altså sosiale medier for oss handler ikke bare om å få mest mulig liker klikk og kommentarer på bilder, men å utforske er mer riktig. Vi finne da ut hva andre skriver og er opptatt av og kan holde samtaler digitalt. Så sosiale medier er ikke bare negativt som mange voksne tror.

Voksne, familie og foredlere er et annet problem for ungdommer. De fokuserer for mye på det negative ved oss ungdommer. Altså det jeg mener at de ikke forstår er at vi vokser opp nå på 2000 tallet og ikke på 70/60 tallet som mange av de gjorde vi har en helt annerledes utvikling og ikke minst hjelpemidler da som sosiale medier, elektroniske duppeditter og et helt annet nettverk enn det de hadde. Altså jeg kan være enig i at mange ungdommer bruker mye tid inne da på datamaskinen og telefonen, men allikevel så handler det om hvordan de voksene reagerer på dette. Jeg personlig sliter med at de voksene henger seg opp i alt og at dem ikke tenker før dem sier ting. De sier at vi bruker alt for mye tid på ting som Facebook, men da skal jeg si at det er mange voksene som poster alt dem gjør på Facebook. De voksene mener jeg ikke tar seg god nok tid til å sette seg inn i hvordan vi har det å hva vi holder på med. Mye av de tingene vi ungdommer for høre sånn som at vi er så lite aktive og bare sitter med telefonen er veldig kjipt. Altså noen av oss ungdommer oppfatter det her som mobbing og det er ikke noe gøy med tanke på at de kan komme fra en forelder eller en annen voksen. Det som er tingen er at de ikke vet hva vi bruker det til å hva vi egentlig gjør på telefonen og da mener jeg at dem heller kan spørre hva vi driver med eller bare holde kjeft.

Skolen er det presset som er størst på oss ungdommer. La oss ta et eksempel Vi har sju timers skoledag med mange fag og det er snart prøve og innleveringer. Når skolen er ferdig så er det å hoppe på bussen hjem og gjøre skolearbeid i 3-4 timer når vi da er ferdig så ert kanskje en time til vi legger oss. Da er hele dagen borte. Presset på skolen har blitt mye større en det var tidligere for ti år siden. Det forventes utrolig mye i alle fag og det er utrolig stressende for mange. En annen ting er at noen lærere er veldig dårlig på å kommunisere når dem setter prøvedatoer. Jeg har selv opplevd og ha 3 prøve på samme dag og det er altså 370 minutter med prøve på en dag. Det er rett og slett fysisk umulig for da går det ikke an å gå hundre prosent inn for en prøve, men heller satse på å få karakter 2-3 på de prøvene. Jeg har personlig begynt å slite når det gjelder sånne opplevelser. Man mister søvn og har problemer med å holde seg våken på slike prøver. Så skoler er ikke så direkte lett som så mange skal ha det til!

Psykiske plager er noe en del ungdommer sliter med. Det er noe som gjør det vanskelig og fungere. Grunne til at så mange ungdommer sliter er at dem har vondt i viljen sier noen voksene og det er feil. Dette er noe av grunnene Mobbing, hjemmefronten og rusmidler. Altså det å slite psykisk i ungdomstiden er ikke noe lett siden det tar så mye tid og plass kan man si. Jeg har selv sliti psykisk og til og med nesten tatt livet mitt 3 ganger på grunn av mobbing. Det er ikke noe god følelse og sitte igjen med. Så det at vi ungdommer sliter psykisk er noe som må tas seriøst.

Vi ungdommer har ikke et lett liv, men vi overlever. Det er jo også mye positivt også, men jeg valgte her og fokusere på de utfordringen vi møter vær dag. Så da har dere fått et lite innblikk i hvordan vi ungdommer har det så jeg håper at dere voksene som leser dette virkelig tenker dere litt om og faktisk ser at vi har minst like mye å streve med som dere har der ute i arbeidslivet. Det er ikke lett å være ungdom i 2016. 

2 kommentarer

Kålmannen

07.06.2016 kl.19:13

Har det ganske lett jeg

Meg

07.06.2016 kl.20:47

Tøft

Skriv en ny kommentar

frederikjj

frederikjj

17, Øyer

Hey Ho! Elsker trening, musikk, sminke, hår, mote og tatoveringer. dette er vell det jeg i utganspunktet kommer til og blogge om <3 håper dere liker det <3

https://www.instagram.com/frederikk.jacobsen/ https://www.facebook.com/frederik.jacobsen.125

Kategorier

Arkiv

hits